Projecten

Spouwankeronderzoek

Gecorrodeerde spouwankers kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Dit wil namelijk zeggen dat het binnen- en buitenblad van de gevel onvoldoende aan elkaar verankerd zijn wat het loskomen van geveldelen tot gevolg kan hebben.

Wallcare Nederland B.V. verzorgt gevelonderzoek, naar de kwaliteit en de verankering van het gevelmetselwerk.

Doel van het gevelonderzoek is het visueel inspecteren en op destructieve wijze onderzoek verrichten naar de kwaliteit en de verankering van het metselwerk. Hierbij wordt vastgesteld of aanvullende verankering of renovatiewerkzaamheden op korte termijn aan de gevels benodigd zijn.

De afgelopen jaren hebben zich diverse calamiteiten voorgedaan met metselwerk in Nederland. De onderzoeksraad voor Veiligheid heeft in 2006 een onderzoek uitgevoerd naar de veiligheidsproblemen met gevelbekleding. Vervolgens werd in 2007 door VROM-Inspectie een signaal afgegeven waarin gemeenten de opdracht kregen om gevaarlijke gevels (met name gebouwen gebouwd tussen 1940-1980 van 4 verdiepingen of hoger) te laten inspecteren en gebouweigenaren te informeren, en indien nodig te laten renoveren.

Wallcare verzorgt gevelonderzoek volgens de geldende normen (NEN, NPR, CUR)

Aanbrengen renovatiespouwankers

Het aanbrengen van renovatiespouwankers is een efficiënte oplossing om het binnen- en buitenblad van de gevel weer aan elkaar te verankeren en de gevel op deze manier weer veilig te maken.

Wallcare is erkent applicateur van de renovatiespouwankers type VBS-M (mechanisch) en VBS-8 (verlijmd) van Fischer, en van de spiraalankers van Thor Helical, welke na applicatie zorgen voor een duurzame en veilige oplossing. Teven worden de boorgaten afgewerkt met een mortel waardoor deze achteraf niet zichtbaar zijn.

Wallcare beschikt over het KOMO-procescertificaat voor aanbrengen van renovatiespouwankers