Contact

Voegwerk vervangen

Het voegwerk bepaalt voor een groot deel de kwaliteit en de uitstraling van een gevel. Met goed opgeleid personeel waarbij vakmanschap een grote rol speelt wordt ondeugdelijk voegwerk vervangen en krijgt de gevel zowel kwalitatief als esthetisch de staat die het verdient.

De uitvoering geschiedt volgens de CUR-Aanbeveling 61. Deze aanbeveling voorziet in de regelgeving op het gebied van voegen in metselwerk, zowel voor de uitvoering als controle. Kwaliteit staat bij Wallcare voorop, of het nu gaat om platvol, snijwerk of knipvoegen.

Wallcare is één van de 4 gevelrenovatiebedrijven in Nederland die in het bezit zijn van het KOMO procescertificaat voor het vervaardigen van voegwerk in metselwerk. Dit betekent dat Wallcare aantoont continu te werken volgens de gestelde eisen, hiertoe voert de instantie SKG-IKOB op de projecten van Wallcare objectieve kwaliteitscontroles uit. Met KOMO gecertificeerde bouwprocessen verzekert u zich als opdrachtgever van vakwerk.

Metselwerkherstel

Het herstellen van metselwerk kent verschillende facetten. Zo kunt u denken aan het plaatselijk vervangen van kapotte stenen, het herstellen van gescheurd metselwerk of het aanpakken van constructieve problemen. Dit gebeurt veelal na een door ons uitgevoerde inventarisatie waarbij een plan van aanpak wordt gemaakt om de schade aan de gevel te herstellen en de oorzaak van de schade te verhelpen.

Schades aan metselwerk kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor onder andere de stabiliteit van de gevel en de mate van vochtindringing in de achterliggende constructie. De metselaars van Wallcare bezitten de kennis, ervaring en kunde om de gevel zowel esthetisch als kwalitatief weer op niveau te krijgen en te houden.

Gevelreiniging

Wallcare is gespecialiseerd in het reinigen van vervuilde gevels, dit geldt voor zowel voor metselwerk als gevels van andere materialen. Daarnaast is het reinigen van een gevel een essentieel onderdeel bij het vervangen van voegwerk om zo een goed hechtende ondergrond te verkrijgen. Afhankelijk van het type gevel en het gewenste resultaat biedt Wallcare verschillende vormen van gevelreiniging aan.

  • Technisch Reinigen – reinigen met koud water onder gepaste druk

  • Stoomcleanen – reinigen met heet water onder gepaste druk

  • Lage druk Straalsysteem – reinigen met een mengsel van lucht, water en granulaat

Bent u benieuwd wat Wallcare op het gebied van gevelreiniging voor u kan betekenen? Neem dan snel contact met ons op en laat u geheel vrijblijvend adviseren.