Projecten

Voegwerk vervangen

Het voegwerk bepaalt voor een groot deel de kwaliteit en de uitstraling van een gevel. Met goed opgeleid personeel waarbij vakmanschap een grote rol speelt wordt ondeugdelijk voegwerk vervangen en krijgt de gevel zowel kwalitatief als esthetisch de staat die het verdient .

De uitvoering geschiedt volgens de CUR-Aanbeveling 61. Deze aanbeveling voorziet in de regelgeving op het gebied van voegen in metselwerk, zowel voor de uitvoering als controle. Kwaliteit staat bij Wallcare voorop, of het nu gaat om platvol, snijwerk of knipvoegen.

Wallcare is één van de 23 bedrijven in Nederland die in het bezit is van het KOMO procescertificaat voor het vervaardigen van voegwerk in metselwerk. Dit betekent dat de instantie SKG-IKOB op de projecten van Wallcare objectieve kwaliteitscontroles uitvoert. Met KOMO gecertificeerde bouwprocessen verzekert u zich als opdrachtgever van vakwerk.

services-tabs-139154408

Metselwerkherstel

Van één steen tot complete muurdelen. De metselaars van Wallcare bezitten de kennis, ervaring en kunde om de gevel in haar oude staat te herstellen. Metselen kent verschillende toepassingen, namelijk:

  • Scheurherstel
  • Vervangen van kapotte stenen
  • Dichten oude sparingen
  • Schades herstellen bouwtechnische fouten

Gevelreiniging

Reinigen van gevels en andere bouwdelen gebeurt voornamelijk omwille van levensduurverlenging en esthetische redenen. Daarnaast is het ook een belangrijk onderdeel bij het vervangen van voegwerk. Hierbij dient het achtergebleven gruis namelijk uit de voegen te worden gespoten om een goed hechtende ondergrond te verkrijgen. Afhankelijk van de gevel en het gewenste resultaat biedt Wallcare verschillende vormen van gevelreiniging aan.

  • Hogedruk Reinigen – reinigen met koud water onder hoge druk
  • Stoomcleanen – reinigen met heet water onder gepaste druk
  • Lage druk Straalsysteem – reinigen met een mengsel van lucht, water en granulaat