Skip to main content

Renovatiespouwankers

Efficiënt naar een veilige gevel!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wallcare verzorgt gevelonderzoek volgens de geldende normen (NEN, NPR, CUR).

Spouwanker­onderzoek

Gecorrodeerde spouwankers kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Dit wil namelijk zeggen dat het binnen- en buitenblad van de gevel onvoldoende met elkaar verankerd zijn, wat het loskomen van geveldelen tot gevolg kan hebben.

De afgelopen jaren hebben zich diverse calamiteiten voorgedaan met metselwerk in Nederland. De onderzoeksraad voor Veiligheid heeft in 2006 een onderzoek uitgevoerd naar de veiligheids­problemen met gevelbekleding. Daaropvolgend gaf de VROM Inspectie in 2007 een signaal af aan gemeenten; die kregen de opdracht om gevaarlijke gevels (met name gebouwen gebouwd tussen 1940-1980 van 4 verdiepingen of hoger) te laten inspecteren, gebouweigenaren te informeren en – indien nodig – te laten renoveren.

Wallcare Nederland B.V. verzorgt gevelonderzoek naar de kwaliteit en de verankering van het gevelmetselwerk voor vastgoed­onderhouds­bedrijven, aannemers en gemeenten. Wallcare hanteert hierbij de geldende normen van NEN, NPR en CUR.

Doel van het gevelonderzoek is het visueel inspecteren. Onze specialisten doen op destructieve wijze onderzoek naar de kwaliteit en de verankering van het metselwerk. Hierbij wordt vastgesteld of aanvullende verankering of renovatie­werkzaamheden op korte termijn aan de gevels nodig zijn.

Aanbrengen renovatie­spouwankers

Het aanbrengen van renovatie­spouwankers is een efficiënte oplossing om het binnen- en buitenblad van de gevel weer met elkaar te verankeren en zo de gevel weer veilig te maken.

Wallcare is erkend installateur van de renovatiespouwankers type VBS-M (mechanisch) en VBS-8 (verlijmd) van Fischer en van de spiraalankers van Thor Helical. Deze renovatiespouwankers zorgen na montage voor een duurzame en veilige oplossing. Daarbij worden ook de boorgaten afgewerkt met mortel, waardoor deze achteraf niet zichtbaar zijn.

Wallcare beschikt over het KOMO-procescertificaat voor aanbrengen van renovatiespouwankers.

Benieuwd wat Wallcare op het gebied van renovatiespouwankers voor u kan betekenen?

Neem dan contact met ons op en laat u vrijblijvend adviseren.