Project Description

Contact

Justus van Effencomplex

Het Rijksmonument Justus van Effen in de wijk spangen te Rotterdam is in de periode 2010-2012 onderworpen aan een grootschalige en ingrijpende restauratie. Uitgangspunt hierbij was het in ere herstellen en toekomstbestendig maken van één van de meeste unieke wooncomplexen die Nederland rijk is. Bij de restauratie is het aantal woningen teruggebracht en is het uiterlijk van het complex teruggebracht naar de oorspronkelijke staat.

In opdracht van Jurriëns heeft Wallcare de gevels weer in ere herstelt door het voegwerk te vervangen en het metselwerk te herstellen. Ook is het metselwerk nadien gehydrofobeerd.

Projectdetails

UITVOERING 

2010-2012

OPDRACHTGEVER

Jurriëns

Disciplines

Vervangen voegwerk
Metselwerkherstel
Hydrofoberen

Projectfoto’s